Prejemniki Nagrad ICOM Slovenija 2023 🗓

V ponedeljek, 4. 12. 2023,  bo ob 9. uri podelitev nagrad potekala v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Tudi tokrat bomo podelili dve nagradi, in sicer Nagrado za mednarodno prepoznavne projekte ter Nagrado za promoviranje vsakoletne izbrane ICOM-ove teme. Vljudno vas vabimo, da se udeležite podelitve.

Letošnji prejemnik Nagrade ICOM Slovenija za delo na mednarodnem področju je projekt Digitizacija in digitalno restavriranje filma, ki je potekal pod okriljem Slovenske kinoteke. Projekt so zasnovali in izvedli: Bojana Živec, Darko Štru­kelj, Ivan Nedoh, Ženja Leiler Kos, Jurij Meden, Karpo Godina, Timotej Lah, Enea Ahmehodžić, Ema Muftarević, Ines Tanović, Paulina Reizi, Mladen Burić, Vjeran Pavli­nić, Dinko Majcen, Dinko Čutura, Michael Loebenstein, Alessandra Thiele, Zoran Mihailović, Emil Svetlik, Fran Sokolić, Maja Lovrenov in Julij Zornik.

Prejemnik Nagrade ICOM Slovenija za promoviranje vsakoletne izbrane ICOM-ove teme je projekt Identiteta na prepihu (Identitiy on Line I-ON), ki je potekal pod okriljem Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Projekt sta izvedli Corinne Brenko in Urška Purg, pri zasnovi projekta pa je sodelovala dr. Kaja Širok. Pri projektu je bilo ključ­nega pomena sodelovanje s pričevalci, ki so s svojimi zgodbami, predmeti in drugimi vsebinami sooblikovali razstavo Odjuga.

Nagrajencem iskreno čestitamo!

Načrtovano novice