Novoletni sprejem članov ICOM Slovenije, Skupnosti muzejev Slovenije in Slovenskega muzejskega društva

Vabimo vas na tradicionalni NOVOLETNI SPREJEM članov ICOM Slovenije, Skupnosti muzejev Slovenije in Slovenskega muzejskega društva.

Letos se dobimo v sredo, 19. decembra 2018, ob 10. uri v Muzeju novejše zgodovine Slovenije na Celovški 23 v Ljubljani.

Program novoletnega sprejema:

10.00: Predavanje Dr. Paolo Campetella, Univerza RomaTre: Vključevanje obiskovalcev in ne-obiskovalcev na primeru arheoloških razstav (Engaging visitors and non- visitors through archeological exhibitions)

Dr. Paolo Campetella je podoktorski raziskovalec v okviru muzejskega izobraževalnega centra na oddelku za edukacijske vede na Univerzi Roma Tre. Ukvarja se s katalogizacijo in z analizo izobraževalnih ter evalvacijskih programov italijanskih in mednarodnih muzejev, sodeluje pri številnih raziskovalnih projektih in sodeluje na podiplomskem študijskem programu muzejskih študijev. Med leti 2016 in 2017 je v okviru študijskega program UCL »Muzeji in galerijske prakse«, sodeloval pri izvedbi študijskega modula v Katarju.

Leta 2018 je izdal knjigo »Verso una comunicazione integrata nei musei. Il ruolo degli strumenti digitali«.

Predavanje bo osvetlilo in analiziralo strategije komuniciranja, ki se jih lahko uporabi pri predstavitvah arheološke dediščine, tako znotraj muzejskih zgradb kot na arheoloških najdiščih. Kontekst umeščanja in predstavitve dediščine ter načini približevanja publiki, lahko pripomore k boljšemu razumevanju in vrednotenju dediščine ter njeni splošni družbeni prepoznavnosti.

11.00: Zaključni kolokvij ICOM Slovenija ter predstavitev opravljenega dela

                Poročila o delovanju odborov in društev SMS, SMD, ICOM Slovenija

                Programi za leti 2019 in 2020

12.00: Druženje 

Veselimo se snidenja z vami in vas prav lepo pozdravljamo,

ICOM Slovenija, Skupnost muzejev Slovenije in Slovensko muzejsko društvo