III. Kongres slovenskih muzealcev – PRESTAVLJENO

PRESTALJENO NA LETO 2020

Spoštovane kolegice, cenjeni kolegi!

Želja, da bi se letos lahko muzealke in muzealci srečali ter predebatirali delo v času izolacije in po njej, se žal ne bo izpolnila. Zaradi poostrenih navodil s strani NIJZ in nezmožnosti zagotavljanja ustrezno velikih prostorov za izvedbo srečanja, bo slednje prestavljeno na maj 2021. Za nastalo situacijo nam je zelo žal, saj smo od trenutka napovedi kongresa do uskladitve celotnega programa delo usmerjali v kvalitetno organiziranje vseh aktivnosti, odmorov in druženj. Čim širšemu številu prijavljenih govorcev smo želeli omogočiti predstavitev projektov in ponuditi nova znanja, srečevanja in spoznavanja novih kolegov. Večerni program prvega dne kongresa je želel poudariti vrhunske dosežke na področju dela slovenskih muzejev in omogočiti nagrajencem, da se poveselijo skupaj s kolegi iz cele Slovenije. V okviru organizacije celotnega dogodka pa je najtrši oreh predstavljala organizacija gostujočega predavanja, saj zapiranje in odpiranje držav po Evropi ter njihova posledična umestitev na rdečo listo onemogoča dokončno potrditev imena glavnega govorca.

Iz predstavljenih razlogov se nam v tem trenutku zdi najbolje, da kongres prestavimo v novo leto. To ne pomeni odpovedi dogodka, temveč prenos programa v čas, ko bodo omogočeni boljši pogoji za izvedbo in varnost udeležencev.

V kolikor želite, vam bo ICOM Slovenija vrnil že nakazano kotizacijo, v nasprotnem primeru se celoten znesek ohranja za izvedbo v letu 2021. V naslednjem tednu bomo vsem članom in članicam tudi poslali knjigo izvlečkov in osnutek programa kongresa. Celoten razpored se bo – razen v primeru odpovedi udeležencev – tudi izvedel.

Želimo vam lep dan. V upanju, da bomo to pandemijo uspešno premagali in se kmalu srečali, vas lepo pozdravljamo.

V imenu organizatorjev:

Dr. Kaja Širok, ICOM Slovenija

Dr. Aleksandra Berberih Slana, MNOM

Soorganizatorji:

Dr. Flavio Bonin, SMD

Dr. Aleksandra Berberih Slana, SMS